Protestskjema for Facebook og Instagram - Messenger uten Facebook

Postet av Midt-Troms Golfklubb den 11. Jun 2024

Denne artikkelen har lite med golf å gjøre, men er relevant med tanke på informasjonsutvekslingen i klubben. Facebook er (dessverre) den løsningen som klubben når ut til desidert flest medlemmer på. Facebook er noe "alle" har, og det er derfor veldig enkelt for styret og komitéene å nå ut til de aller fleste medlemmene våre på denne plattformen. Klubben ser jo helst at GolfBox blir brukt til dette, da dette er noe alle golfspillere har tilgang til og må bruke for å bestille startsider osv. (se forøvrig denne artikkelen om GolfBox og Gimmie i et nytt vindu). Hjemmesiden vil også være oppdatert med den viktigste informasjonen til våre medlemmer, og Facebook er derfor ikke en så viktig informasjonskanal for klubben.

Den siste tiden har det vært mye skriverier om Meta's KI-tjeneste. Kort fortalt vil Meta bruke alle data som er tilgjengelig på Facebook og Instagram for å drive opplæring av deres egen KI-tjeneste. Dette skjer allerede fra 26. juni, og Meta kan gjøre dette uten samtykke fra forbrukerne hvis de ikke reserverer dere mot dette. Alternativet vil være å slette disse tjenestene, noe som kan være vanskelig med tanke på det sosiale livet man har etablert på disse plattformene. Dette har nok allerede havnet på politikernes bord, og våre lovgivere i Norge og i EU vil nok prøve å stoppe Meta fra å gjennomføre dette. Dere kan lese mer om dette på Datatilsynets hjemmeside (åpnes i nytt vindu).

Det dere kan gjøre er å sende inn et skjema til Facebook og Instagram, hvor dere protesterer mot bruk av deres private data til opplæring av Meta's KI-tjeneste. NB! Det nytter ikke å legge inn status på Facebook slik mange har gjort!

Protestskjema for Facebook ligger her (åpnes i nytt vindu), og protestskjema for Instagram ligger her (åpnes i nytt vindu).

Bildet under viser et eksempel på hva dere kan skrive. Etter at dere har sendt skjemaet inn, så vil dere motta en e-post fra Meta som inneholder en bekreftelseskode. Denne må dere legge inn i vinduet som kommer opp i nettleseren. Hvis noen av våre medlemmer ikke får til dette, så skal vi alltids kunne hjelpe dere.

Messenger uten Facebook

De som ønsker å slette Facebook eller som ikke har Facebook fra før, men som ønsker å bruke Messenger, kan klikke seg inn på Slettmeg.no (åpnes i nytt vindu) og følge instruksjonene der.


leder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.