Sesongens første VTG-kurs ble gjennom i helga

Postet av Midt-Troms Golfklubb den 24. Mai 2021

Sesongens første VTG-kurs ble gjennom i helga. Åtte ivrige og topp motiverte nybegynnere hadde funnet veien til Finnkroken Golfpark for å lære seg grunnleggende golfferdigheter. Under kyndig veiledning av våre fantastiske trenere Jonas, Remo og Hans Tore så ble dette nok et vellykket kurs.
På avslutningsdagen så badet Finnkroken Golfpark i sol, og VTG-kurset var de første som fikk spille på banen i år under oppspillsrunden. Det ble som vanlig spilt scramble og det var vel kursdeltakerne som vant alle tre flightene?
Klubben oppfordrer nå kursdeltakeren å delta på treninger og turneringer fremover, og selvfølgelig spille som mye golf dere bare klarer. Dere som ikke har kjøpt eget utstyr enda kan ta kontakt med oss, så finner vi en løsning på lån av utstyr.
Stig H. Thoresen


Turneringsliste MTGK 2021

Postet av Midt-Troms Golfklubb den 16. Mai 2021

Onsdagsgolf har en utpreget sosial profil og gjennomføres hver onsdag fra 26.mai til 22.september, med unntak 2 onsdager i juli. Normalt med teeoff/start kl 18:00.

Onsdagsgolf finaledag gjennomføres søndag 26.september, med mulighet for å spille en eller to tellende ganger 9 hull, hull 1-9 og/eller 10-18.

De fleste helge-turneringene går på søndager. Mel Prince Minneturnering og Hummer og Kanari går på lørdag, mens klubbmesterskapet arrangeres lørdag og søndag. Utdypning av de ulike turneringene finner dere beskrevet i Golfbox. Påmeldingsfrist er normalt kl 18:00 dagen før turnering.

Øvrige turneringer (oftest på søndag, alternativt enkelte lørdager):

30.05.2021Stableford, singleSesongåpning
04.06.2021Matchplay, singleMatchplay (innledende før og cupspill etter sommeren)
06.06.2021Scramble/lagVårscramble
12.06.2021Slag, singleMel Prince Minneturnering
19-20.06.2021Turneringsfri helg     
27.06.2021Stableford, singleGoldenChild Open Midt-Troms GK
08.08.2021Slag, singleMax 4 køller
14.08.2021Fourball/scramble/stablefordHummer og Kanari  
22.08.2021Scramble/lagSommercramble
28-29.08.2021Slag+Stableford, singleKlubbmesterskapet Midt-Troms Golfklubb
04-05.09.2021Turneringsfri helg    
12.09.2021Scramble/lagHøstscramble
19.09.2021?Ny turnering. Innspill til turneringsform er velkommen!
26.09.2021Slag, singleAvslutning Onsdagsgolf

Turneringslisten vil være lagt inn i Golfbox ca 20 mai. Påmelding blir først mulig da.


Vel møtt til fine, sosiale konkurransekvelder og helgedager på Finnkroken golfpark.

RoyenHva innebærer det å gå utpå banen å spille og evt. delta på golf turnering?

Postet av Midt-Troms Golfklubb den 16. Mai 2021


Vi har alle vært der. Følelsene av å ikke være klar for det ukjente nye spillet, der andre har mer ferdighet og erfaring.

Det er kjent at mange nyetablerte golfspillere vegrer seg for å ta steget ut på banen å begynne å spille, herunder melde seg på golf-turnering. Det kan føles litt skummelt å være ute på banen å bli sett av andre, og evt. konkurrere. Å utsette seg for å slå slag, eller bryte regler og kutymer man ennå ikke har lært seg. Kanskje andre man ikke kjenner står og følger med.
Dette kan vi mer etablerte i klubben, som tidligere har vært der du er i dag, hjelpe deg med. Vi vet hvordan du har det, og vi vil gjerne ha deg med! Vi vil gjerne hjelpe deg i gang, og støtte deg ute på banen. Vi kan trene litt sammen med deg på range eller treningsfelt, eller gå en treningsrunde med deg. I turnering spiller vi gjerne sammen med eller på lag med deg. Vi støtter deg med råd og vink når du vil ha dette.
Klubben og banen vår er en sosial arena. Her møtes vi i klubben, og iblant gjestespillere fra andre klubber, blir kjent og konkurrerer med hverandre, men først og fremst konkurrerer vi med oss selv. Det er veldig lett å finne seg nye mål og milepæler. Få den ballen til å fly 50m, 100m og kanskje lengre etter hvert, og gjerne i den retning vi ønsker. Klare den første bogyen, det første paret, den første birdien - og drømme om hole-in-one (de fleste må nok drømme lenge, og mange, selv gode golfspillere har ikke oppnådd den drømmen).

Noen ulike spilleformer

Lagspill, eller scramble på fagspråket, er en turneringsform der 2,3 eller 4 personer spiller sammen som lag. Vi blander etablerte og mindre erfarne spillere i samme lag. Her brukes lagets beste ballplassering etter hvert slag. Dvs. at vi flytter alle sin ball til den beste ballens posisjon etter alle har slått, og alle slår neste slag derfra. På greenen putter vi alle etter tur fra samme posisjon, og det er lagets beste slag hver gang som teller i score-sammenheng. Du får etter hvert trygghet, du merker fort fremgang (og iblant litt tilbakegang), og får tro på deg selv, og snart får du lyst å prøve deg som single spiller/alene også. Du får også en fin mulighet å se og lære av medspillerne på laget.


Vi har en sosial turnering hver onsdag, med start kl 18:00, der vi annenhver gang i mai-juni og juli spiller scramble/lagspill. De andre onsdagene er det individuelt/single spill. Vi har turnering nesten hver helg, der det varieres mellom lag og single spill. Det tildeles ekstra slag på hvert hull utfra hvilket handicap man har. Alle som har tatt VTG kurset er hjertelig velkommen til å være med, uansett handicap/ferdighetsnivå. Turneringslisten legges ut på hjemmesiden til klubben i disse dager, og etableres i golfbox slik at man kan melde seg på. Planen er å ha første turnering onsdag 26.mai, om våren og banen er klar.

Treninger og turneringerOrganiserte treninger gjennomføres. Dere finner treningsdagene i aktivitetskalenderen på hjemmesiden. Alle med VTG kurs er velkommen. 

Kontaktpersoner for spørsmål, råd og avklaringer:

- Jonas Gulbrandsen, leder Veien til Golf (VTG); 

mobil: 466 11 341,  email: j.gulbr@live.no 

- Hans Tore Asphaug; 

mobil: 911 26 326,  email: htasphaug@hotmail.com
Turneringslisten finner du her på hjemmesiden. Kontaktpersoner fra turneringskomiteen for spørsmål, råd og avklaringer:

Roy Christiansen; 

mobil: 400 29 691, email: royen.christiansen@gmail.com

Geir-Arild Johnsen; 

mobil: 970 49 516, email: gea-jo@online.no
Så: kast deg utpå! Kom på treningsdagene våre, på onsdagsgolfen og turnering i helga.

Før du vet ordet av det er du i gang, og du trives i vakre omgivelser, i et godt sosialt miljø med folk du kjenner, og nye folk du blir kjent med. 

Royen


Veien til golf kurs

Postet av Midt-Troms Golfklubb den 8. Mai 2021

Kurset Veien til golf del 2 er nå åpen for påmelding. Les mer om dette her.